essential love by christel

Méér bewuster leven

Deze periode van het jaar 2020 zal ik niet snel vergeten. Op zondag 8 maart had ik bij mij thuis een gezellige theeparty met als doel fijne ontmoetingen en leuke gesprekken bij een lekker tasje LEF thee. En het was ook geslaagd. Iedereen ging met voldoening naar huis en we hadden zelfs afgesproken om regelmatiger af te spreken. Wie had toen gedacht dat slechts 1 week later alles veranderde en sociaal contact werd afgeraden ? Niet enkel in ons eigen stadje, niet alleen in ons eigen land maar zelfs op wereldniveau. Mijn vriend die momenteel in Canada woont, maakte juist hetzelfde mee. De boodschap kwam voor mij binnen. We mochten op allerlei manieren vertragen en naar binnen keren. Als introvert en hooggevoelige vrouw, is dit voor mij niet zo moeilijk. De keerzijde was wel dat ik mijn coachingpraktijk van de ene dag, gevuld met workshops en consultaties, moest sluiten. Al heel snel kreeg ik het inzicht dat ik méér bewuster mocht gaan leven.

 

Natuurlijker leven

Dat dit virus de hele wereld zou beïnvloeden had ik niet zien aankomen en ergens toch weer wel. Het voelt namelijk al een tijdje verkeerd hoe wij omgaan met onze aarde. We gaan er te nochalant mee om en vinden het allemaal te vanzelfsprekend. De ozonlaag wordt groter, er ontstaan milieurampen maar we blijven gewoon doorgaan zoals we het gewoon zijn. Nu grijpt de aarde rechtstreeks in en leidt het zelfs tot de dood. Nu worden we wakker geschut. Om mij heen heb ik veel mensen gezien die enorm bang zijn en onzeker. Ik ga hier niet stoer doen en heb zelf ook een momentje van angst gehad, vooral om mijn gezin en mijn geliefde. Maar ik heb deze angst durven toelaten en durven omarmen. Erkent dat het er is maar nu heb ik het omgebogen naar licht en liefde. De laatste jaren leef ik al bewuster dan vroeger. Ik gebruik in huis totaal geen chemische produkten meer omdat ik ervaren heb hoe mijn lever daar mee afgezien heeft. Alle chemische produkten, zowel voor je huishouden als voor je lichaam, moeten eerst allemaal afgebroken worden door onze lever. Dus de lever maakt overuren tot en met. Dat verdient mijn lever niet. Maar ook al onze groenten en fruit worden bespoten om deze er mooier te laten uitzien en ook zodat ze langer houdbaar blijven. Door deze gewoon onder de kraan af te spoelen, krijg je deze chemische stoffen er niet af. Wij halen onze groenten en fruit nu van het veld waar we ze zelf gaan plukken en weten dat ze niet besproeid zijn. Geloof me maar, een wortel van het veld kan je niet vergelijken met een wortel uit de winkel. We hebben zelfs een bloemenabonnement op het veld genomen want ook op bloemen wordt chemisch gespoten.

Aromatherapie

Onlangs kwam ik op facebook tegen dat ik 9 jaar geleden mijn aromatherapie cursus had gevolgd. Dat was een super interessante cursus en ik ben toen onmiddelijk thuis wat gaan experimenteren met essentiële oliën. In al die jaren ben ik ook regelmatig een workshop gaan volgen omdat het tot één van mijn passies behoorde. De afgelopen twee jaar ben ik echter in een pre-menstruele fase geraakt die mijn leven toch wel een beetje op zijn kop heeft gezet. Naast opvliegers en zwetend wakker worden, werden mijn emoties ook van hier naar ginder geslingerd. Van ups naar downs. Ik voelde mij sneller geraakt, prikkelbaar, kreeg huilbuien uit het niets, hypergevoelig…ja, mijn hormonen waren duidelijk op hol geslaan. In het begin ben je je daar nog niet van bewust totdat je naaste omgeving opmerkt dat je de laatste tijd een korter lontje hebt en feller uit de hoek komt. Dat was even slikken. De vraag was natuurlijk ‘ wat nu ‘ ? Ik ben ondertussen op consultatie bij de gynaecoloog geweest en die bevestigde dat alles in orde was en dat ik in de premenstruele fase zat. Ze gaf me een voorschrift mee waarmee ik terug beter in balans zou komen. Normaal gezien lees ik niet zo snel een bijsluiter maar om één of andere reden las ik het nu wel. En gelukkig maar want mijn haren kwamen recht op mijn arm te staan. Het voorschrift omvatte een extra dosis hormonen waardoor mijn bloedingen volledig van de baan werden geveegd maar het risico op borstkanker nam hierdoor wel extra toe. Aangezien borstkanker bij ons in de familie voorkomt, belandde dit voorschrift snel in de prullenbak. Maar wat moest ik dan nu doen ?

Ik kreeg het advies van een kennis om een welbepaald olie te gaan nemen. Een olie die bestond uit essentiële oliën dus puur natuur. Afgelopen najaar ben ik dit dagelijks gaan gebruiken en ik merkte onmiddelijk resultaat. Ik kwam terug geleidelijk aan in balans. Hierdoor werd ik geprikkeld en nieuwsgierig en ben ik als eerste terug essentiële oliën beginnen verdampen in huis. Op verschillende plaatsen in huis staat er nu een diffuser. In januari dit jaar ging mijn jongste zoon Steven zijn auto-rijexamen afleggen. Hij was bloednerveus. We zijn toen begonnen met lavendel in zijn diffuser te doen en ik had ondertussen ook een aromaroller met lavendel gemaakt die hij gedurende de dag kon aanbrengen op zijn polsen. Mijn zoon slaagde vanaf de eerste keer in het examen en was nog nooit zo rustig geweest. Hij was vanaf nu helemaal fan van de essentiële oliën.

Bewuster online ondernemen

Doordat ik nu, zoals heel veel mensen, noodgedwongen thuis zit en geen consultaties of workshops meer kan geven, ben ik gaan voelen. Wat wil of kan ik nu doen ? En daaruit is iets moois ontstaan. Mensen die mij al kennen, weten dat ik enorm graag mensen vanuit mijn hart help. Dus heb ik besloten om verschillende passies bijeen te voegen. Mensen ondersteunen en inspireren naar méér zelfvertrouwen, zelfliefde en lef in combinatie met aromatherapie. Voor dat laatste heb ik een prachtige samenwerking aangegaan met een firma die al 20 jaar wereldwijd de nummer 1 is in essentiële oliën. Zij leveren de produkten rechtstreeks bij jou thuis maar voor raad en advies mag je bij mij zijn. Hieruit is ‘ Essential love by Christel ‘ ontstaan. Liefde voor mens, natuur en aarde in combinatie met aromatherapie. Ik heb een facebookgroep hierover opgericht waarin ik mindsettips, info en advies deel. Voel je vrij om hier lid van te worden: https://www.facebook.com/groups/essentiallovebychristel/ 

TIPS

. Blijf in je kot, het is echt belangrijk op dit moment

. Hou een lenteschoonmaak in je huis en ruim alle chemische produkten voor je huishouden en je persoonlijke verzorging op.

. Informeer eens naar een CSAhoeve bij jou in de buurt: https://www.veldverkenners.be/wat-is-csa-en-waar-vind-ik-zelfoogstboerderijen

. Bouw je immuniteit stevig op, eet bewuster en gezonder en drink veel water.

. Stop met het gebruik van melkprodukten en vervang deze door bijvoorbeeld rijst-of havermelk.

. Eet minder vlees maar méér (onbespoten) groente en fruit.

. Vermijdt zoveel mogelijk suikers en caffeïne.

. Gebruik deze extra tijd voor jezelf en durf vertragen in stilte.

. Wees mild voor jezelf en vooral liefdevol.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.