Alles begint met zelfliefde in de spiegel

zelfliefde

Zelfliefde

Als kind merkte ik al héél snel op dat ik een buitenbeentje was en dat ik totaal geen zelfliefde voelde. Ik had een bos haar met krullen, droeg een bril en was geen slank meisje. In de puberjaren speelde dit natuurlijk helemaal op en probeerde ik het ene dieet na het andere uit. Het maakte mij héél onzeker en zag mezelf al helemaal niet graag in de spiegel. Herkennen jullie dit ? Toen ik 18 jaar oud was, ging ik leren voor diëtiste want dan zou ik de oplossing voor mezelf vinden. Ook volgde ik de opleiding voor schoonheidsspecialiste en zo wist ik perfect wat ik beter kon eten en welke schoonheidstips ik op mezelf kon toepassen. Samen met mijn echtgenoot in die tijd, bouwden wij ons eigen health & wellnesscenter  en leefde ik mezelf helemaal uit op de klanten. Klanten verwennen met beauty-arrangementen, voedingtips geven enz. Ik was ontzettend bezig met het uiterlijke.

Liefde

Toen werden mijn beide jongens geboren en dit veranderde mijn leven compleet. Er kwam een moederinstinct naar boven dat ik nooit verwacht had. Het was liefde op het eerste gezicht. De keerzijde was wel dat mijn gewicht enorm de hoogte invloog met de zwangerschappen maar daarna er ook aan bleef. Dat was helemaal een ramp voor mij en wat ik ook probeerde, er ging moeiteloos een kilootje terug af. Al snel werd er trage schildklier vastgesteld maar blij was ik niet met dat verdict. Mijn liefde voor mijn jongens was enorm groot maar mijn zelfliefde stond op een heel laag pitje. Ik was 37 jaar toen ik er alleen kwam voor te staan met twee kleine jongens zonder werk. Snoepen was mijn grote troost op momenten dat ik mij slecht en eenzaam voelde. Een enorm laag zelfbeeld, geen zelfliefde en weinig zelfvertrouwen. Geen enkel dieet hielp op dat moment.

Verandering

Na jaren mezelf te verliezen in allerlei jobs die ik niet van harte deed, klopte het hamertje bij mij en werd het héél duidelijk dat er iets mis was in mijn leven. Sinds mijn 18de had ik het boek: ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay in mijn boekenkast staan maar ik ben het pas op mijn 40ste gaan lezen. En daar is de verandering begonnen. Het werd mij al heel snel duidelijk dat ik de oplossingen altijd zocht in het uiterlijke en in de buitenkant. Diëten voor het perfecte lijf te krijgen, schoonheidsprodukten om er toch maar beter uit te zien, leuke kleren dragen enz.

Spiegel

Na een’ Heal your life’ workshop te volgen en boeken van Louise Hay te lezen, ging ik aan de slag met spiegelwerk. Ik begon onmiddelijk op te sommen wat er allemaal scheelde aan mij en de tranen rolden ondertussen over mijn gezicht. Wat een confrontatie. Maar het is spiegelwerk die bij mij de grote verandering heeft doorgevoerd en vandaar dat ik hier nu mijn eerste blog over wil schrijven want alles begint met zelfliefde in de spiegel.

Wanneer we het over de spiegel gaan hebben, doorlopen we eerst de 5 fases van een mens. Als een baby wordt geboren, tot ongeveer 18 maanden oud, lacht de baby tegen alles en iedereen. Zet je de baby voor een spiegel, lacht het niet gewoon omdat het zichzelf niet herkent. Vanaf 1 1/2 jaar oud is de spiegel zoals speelgoed en is het kindje helemaal weg van gekke bekken trekken in de spiegel. Echter vanaf de leeftijd 5 tot 7 jaar heeft het kind geleerd hoe het zichzelf kan bekritiseren. In fase 4 verlaten we de spiegel en kijken we er nog amper in. We doen eigenlijk alles eraan om de spiegel maar te vermijden. En in de laatste fase is het hoog tijd om terug in de spiegel te leren kijken en van onszelf te leren houden.

Onszelf aanvaarden

Wij zijn perfect zoals we zijn alleen is er een stemmetje in ons hoofd dat ons continue bekritiseerd en veroordeeld. Als we voor de spiegel gaan staan, is het eerste wat we doen onszelf veroordelen en alles opsommen wat er niet goed is aan ons. Wel, daar gaan we nu verandering in brengen. Verandering aanbrengen kost tijd en bereik je alleen door te oefenen en te oefenen. Ik heb er zelf ook jaren over gedaan en ben er nog steeds mee bezig.

Zelfliefde en de spiegel

Zelfliefde

Tips:

. Ga voor een spiegel staan en kijk jezelf recht in de ogen en blijf in je ogen kijken. Voel wat dit met je doet en schrijf dit op.

. Kijk in de spiegel elke dag opnieuw, zoveel je kan en zeg tegen jezelf: Ik ben bereid om van mezelf te houden. Geef jezelf hier tijd voor.

              In het begin ga je dit belachelijk vinden en voel je jezelf niet geloofwaardig maar blijf dit doen.

. Glimlach zoveel je kan tegen jezelf in de spiegel. Neem een zakspiegeltje mee naar het werk.

. Word verliefd op jezelf in de spiegel en geef jezelf complimenten.

. Kijk opnieuw in je ogen en zeg tegen jezelf: Ik hou van mezelf en ik aanvaard mezelf juist zoals ik ben. Voel wat dit met je doet.

 

Je verlegt hierdoor je focus van je buitenkant naar je binnenkant. En daar gaat het om. We zijn allemaal prachtige zielen maar aan de buitenkant dragen we allemaal jassen van verschillend formaat.Doordat je méér en méér zelfliefde gaat voelen, ga je véél meer zelfvertrouwen en lef  krijgen. Je blik gaat meer op je binnenkant gericht worden zodat je beseft dat gezondheid belangrijker is dan diëten. Het begint allemaal bij jezelf, zelfliefde en als dat goed zit, ga je vanzelf opmerken wat voor moois er rond jou gebeurd is.

Ik wens je enorm véél succes toe! Wil je hierover iets kwijt, kan je mij je verhaal mailen naar https://www.leefmetlef.be/contact/

 

Liefs Christel

 

2 antwoorden
 1. Irene
  Irene zegt:

  Als wij niet luisteren naar de roep van onze ziel, gaat deze zich uitdrukken via ons lichaam. Krijgen we allerlei klachten totdat we de boodschap begrijpen.

  Energetisch wordt een niet goed functionerende schildklier in verband gebracht met een gebrek aan zelfliefde…

  Mooi openhartig blog Christel! Ik kijk uit naar je volgende bijdrage!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.