all about dogsStraffe uitdagingen

Vandaag interview ik Kristel van Langenhove van All about dogs uit Bilzen. Wij hebben elkaar een 7tal jaren geleden leren kennen op een cursus en sindsdien hebben we nog geregeld contact. Het is mooi om te zien hoe Kristel sinds die cursus mooie en concrete stappen heeft durven zetten naar het zelfstandig ondernemerschap.

7 jaar geleden was Kristel nog bezig met lassen. Niet de meest vrouwelijke job en het was een uitdaging maar een superleuke job om te doen. Kristel haar droom was echter altijd om zelfstandige te worden. Ze kwam met mensen in contact die met meubelen werkten. Zij importeerden meubels vanuit Zweden en deze firma was op zoek naar iemand die voor hen kon werken en die alles te maken had met verf. Dat was natuurlijk de uitdaging voor Kristel en zo kon zij haar job van lassen inruilen voor een job van meubelbewerking maar dan als part time zelfstandige.

Passie voor honden

De echte passie van Kristel heeft altijd bij honden gelegen. Zij heeft in het verleden een cursus gevolgd als hondeninstructeur maar zij kon zich niet direct vinden in het corrigeren van een hond. Het kon op een veel hondvriendelijkere manier. Dan is Kristel hier verder in gaan zoeken. Ze kwam terecht bij Dogpartner waar men met beloning werkte maar Kristel bleef het gevoel houden dat er dingen niet opgelost geraakte. Het klopte niet voor Kristel en het plaatje was niet zoals Kristel het wou. Ze is dan gestopt met les geven maar Kristel bleef interesse hebben in alles wat met honden te maken heeft.

Kristel en Nyssa

Connectiemethode

Op een gegeven moment kwam Kristel in contact met Geert De Bolster die in Brugge de connectiemethode geeft. Deze methode is niet belonend, niet corrigerend maar het is gewoon kijken naar waar kan ik mijn hond in helpen, op welke manier kan ik mijn hond ondersteunen. Kristel is deze cursus gaan volgen en voor haar was het voltooien van deze cursus echt een wauw-moment. De band die je hierdoor met je hond krijgt, is niet te benoemen. Het is zoveel meer als manipuleren want of we nu corrigerend of belonend werken, we zijn de hond hierdoor aan het manipuleren naar wat wij willen en met de connectiemethode is dat niet meer. We gaan kijken naar wat je hond aankan en hoe kan ik hem kan ondersteunen om samen die band te creëren en samen dingen te doen wat de hond aankan en wat ik leuk vind. Kristel heeft haar eigen hond Nyssa zo opgevoed en als ze ziet hoe een vrolijke hond Nyssa is, dat is gewoon genieten en dat wil Kristel gewoon iedereen aanraden.

Wanneer begin je met een hond op te voeden ?

Eigenlijk al vanaf dag 1 wanneer de hond thuis komt. Als je beslist om een pup aan te kopen, kan je al bij Kristel terecht voordat je de pup hebt gehaald. Zo kan Kristel je al tips meegeven voordat de hond thuis komt. Het is heel belangrijk dat de hond zich veilig voelt bij het baasje in huis en vaak zijn we daar al te veeleisend. We gaan de hond al met veel te veel dingen in contact brengen waarvoor de hond eigenlijk op dat moment nog niet voor klaar is. Het is een wederzijds respect zowel naar baasje toe als naar de hond  en laat daar iedereen eventjes bij stil staan die een hond wil aanschaffen. Ik vraag aan Kristel of het de bedoeling is dat mensen dan met hun pup naar haar thuis gaan komen. Het kan allebei, zegt Kristel. Bij haar liggen de uren natuurlijk vast maar aan huis komt Kristel wanneer het de mensen aankomt. Als je bij Kristel zelf komt, word de connectiemethode gegeven in kleine groepjes van maximum 5 personen omdat het voor de honden dan veel gemakkelijker is om de aandacht er bij te houden. Daarnaast geeft Kristel regelmatig ook workshops en lezingen waarin ze dan verteld wat de connectiemethode inhoudt en waar ze op kunnen letten.

winkel

Winkel met bewuste merken voor de gezondheid van de hond

Kristel biedt in haar winkeltje zowel brokken als rauw voer aan. Omdat de winkel klein is, heeft ze gekeken naar merken waar ze zelf volledig achter staat. Alles wat Kristel aan haar hond zou geven, kan je hier vinden. Ze heeft halsbanden en halstertjes van Ruffwear en het speelgoed voor de hond is allemaal niet chemisch behandeld.Er zitten dus geen slechte dingen in het speelgoed want uiteindelijk likt een hond heel wat af. Let daar toch ook op want als het speelgoed behandeld of gebleekt is,is het toch niet zo goed voor de gezondheid.

Heeft Kristel te maken gehad met uitdagingen ?

En dan bedoel ik eigenlijk of alles in haar leven rozegeur en manneschijn is geweest ? En hierop antwoord Kristel volmondig: absoluut niet. Ze heeft een zwaar huwelijk achter de rug waar een serieuze vechtscheiding na gevolgd is. Een aantal maanden tot zelfs een jaar stalking. Maar dat heeft Kristel wel gemaakt tot de persoon die ze nu vandaag is. En ik kan met zekerheid zeggen dat Kristel een straffe stoere madam is met een gouden hartje. Ik vraag aan Kristel of ze nog een tip heeft voor onze luisteraars/lezers. Haar leuze is: Take a parachute and jump. Ga voor wat je wil doen. Laat je niet tegenhouden. Het leven is gewoon gemaakt om er zelf iets moois van te maken,iemand anders maakt het niet mooi voor je. Het komt allemaal goed en blijf er vertrouwen in hebben. Ons live interview kan je hier bekijken: https://youtu.be/-dfcMRWCeRk

Contactgegevens van Kristel:

Je kan haar uiteraard volgen op FB: https://www.facebook.com/AllaboutDogsBilzen/

Haar website: http://www.allaboutdogs.be

All about dogs kan je vinden op de Herderenweg 17 in 3740 Bilzen.

Gsmnr: 0477- 29 50 29