Inspiratie met thee drinken

christel intervieuwt kelly

Inspiratie door thee

Vandaag heb ik Kelly Meeus bij mij thuis op bezoek voor een interview. Ik verwelkom haar met een tasje thee en ik word verwend met een pakje thee te mogen ontvangen. Het onderwerp van vandaag gaat over de inspiratie die Kelly vond in thee. Van kleins af aan dronk Kelly graag thee omdat ze koffie gewoon niet lustte. Ze begon met zakjesthee te drinken. Ze ontdekte een theewinkel waardoor ze begon te experimenteren. Eerst met kruiden en vruchten, dan met infusies en daarna met de pure, zuivere theetjes. Door haar inspiratie in thee te vinden, ging Kelly hiervoor de opleiding volgen tot theesommelier. Ik was verrast te horen dat er een opleiding over thee bestaat maar Kelly zegt onmiddelijk dat er zoveel te ontdekken valt in de wereld van thee. Thee is momenteel ook enorm aan het opkomen en daar ben ik blij mee want ik zou graag wat meer variatie in de horica krijgen buiten rozebottel en kamillethee. Een oproepje naar de horica toe om een mooie theekaart te presenteren.

Inspiratie door thee via blogs: de theeblog

Kelly is vrij snel beginnen bloggen over thee waardoor ze haar inspiratie van haar kon afschrijven en kon delen met mensen. Daarnaast kreeg ze door de blogs ook meer aanwezigheid online daar mensen via een blog op haar website terecht kwamen. En daar kunnen mensen dan lezen wat Kelly allemaal doet en op de hoogte blijven waar en wanneer er een workshop wordt gegeven.

Pop up theewinkel

Kelly heeft de laatste maanden iets minder geblogd daar zij in oktober 3 maanden lang een pop up theewinkel heeft uitgebaat om te zien of het winkelgedeelte ook bij haar zou passen. Ze vond het een zeer boeiende ervaring maar voor haarzelf heeft ze ontdekt dat ze veel liever op verschillende plaatsen aanwezig is dan heel de dag op een vaste locatie te moeten zijn. Kelly neemt liever haar auto en rijdt graag overal naar toe. Door haar inspiratie in thee is Kelly ook theeworkshops gaan geven. Ikzelf heb bij haar een matchatheeworkshop gevolgd en ik kan het je van harte aanbevelen. Ik hoorde zoveel positiefs over matcha en dankzij deze workshop heb ik geleerd hoe je matchathee op een perfecte manier klaarmaakt. Matchathee heeft een speciale smaak maar ondertussen heb ik het leren waarderen. Er zijn nog vele ontdekkingen die je kan doen in de wereld van thee, zegt Kelly. Je zal zelfs nooit al de thee die er in de wereld bestaat, kunnen drinken, zoveel variatie is er. Je hebt één theeplant en die zorgt dan voor 6 soorten theeklassen. Groene en zwarte thee komt van dezelfde plant.

Inspiratie door theeworkshops

Kelly geeft bijvoorbeeld een warme theeworkshop. Dan laat ze de 6 theeklasses ontdekken: witte, groene, zwarte, gele, oolang en post gefermenteerde thee drinken. Er wordt aangeleerd op welke manier je thee kan zetten, op een Westerse manier of liever zoals in Japan en China. Er wordt geleerd hoelang je je thee mag laten trekken en welk water je het beste gebruikt en op welke temperatuur. Allemaal factoren die er voor zorgen dat je kopje thee lekkerder gaat smaken. Daarnaast heeft ze dan de matchaworkshop. Matcha is aan het opkomen en veel mensen weten niet wat het is. Matcha is redelijk duur in aankoop en dan is het toch wel fijn dat je het eerst via een workshop kan ontdekken of het wel jouw smaak is. En als laatste geeft ze ook een workshop over icetea leren maken maar dan op een gezonde manier.

Boek over thee

Inspiratie met thee

Samen met haar collega Sofie Vercauteren heeft Kelly een boek geschreven over icetea maken op verschillende manieren. Je kan haar boek verkrijgen op http://www.detheeblog.be  Het voordeel is dat de meeste recepten zonder suiker zijn zodat het veel gezonder is dan frisdranken. Ideaal voor in de zomer maar ook voor tournée minerale die nu bezig is ( 1 maand zonder alcohol ). Een leuk alternatief om niet alleen water te moeten drinken.

Opbouw van haar zaak

Ik vraag aan Kelly hoe zij eigenlijk haar zaak heeft opgebouwd vanuit het niets. Inderdaad bevestigt Kelly, niemand kende mij en ik zocht mensen die voor mijn workshops wilden betalen. Daarvoor had Kelly eerst het idee om een aantal foodbloggers te zoeken. Zij zou daar dan een theeworkshop aan geven zodat die foodbloggers over haar zouden gaan schrijven. Helaas is er niets van in huis gekomen, dat gaf eventjes een paniekgevoel maar Kelly is niet het type om bij zak en as te gaan zitten en daardoor kreeg ze het idee om zelf te gaan bloggen. En zo is de theeblog van Kelly ontstaan. Een gouden tip voor iedereen die pas start als ondernemer: ga actief bloggen want het brengt veel verkeer naar je website. Daarnaast is Kelly ook op zoek gegaan naar samenwerkingen. Ze heeft vele verenigingen aangeschreven met de vraag of ze daar workshops mocht komen geven. Er zijn een deel die er op ingegaan zijn maar natuurlijk gaat niet iedereen er op in. Diegene die er op ingegaan zijn, hebben Kelly zelfs teruggevraagd voor nog een workshop. In het begin moet je dus wel wat investeren in tijd en op zoek gaan naar mogelijkheden maar uiteindelijk loont het zich wel. Uitdagingen blijven op je pad komen maar het is gewoon aan jou hoe je ermee omgaat. En zoals Kelly het mooi zegt: het is kicken als je een uitdaging kan oplossen. Net zoals haar boek, dat kan je kopen maar niemand weet eigenlijk dat daar een jaar werk in vooraf gegaan is. Keuzes maken van welke theetjes daar in komen te staan. Voorlopig houdt Kelly het bij dit boek. Ons live-interview kan je hier terugvinden: https://youtu.be/vBj7CCzVuCQ

Contactgegevens

http://www.detheeblog.be

kellymeeus@hotmail.com

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.