Kaartjes schrijven is terug hip

Griet en Christel

Wie is Griet van Studio Mira ?

Griet Carens is de bezielster achter Studio Mira in Westerlo. Studio Mira creëert merkemotie. Ze tekent en ontwerpt en haar passie is wenskaarten maken. Ik ben vorig jaar terecht gekomen bij Griet voor mijn logo en huisstijl. Er was onmiddelijk een klik tussen ons en Griet voelde enorm goed aan waar ik naar toe wou. Griet maakt hier geen reclame voor omdat mensen haar meestal vinden door mondelinge reclame vanwege haar unieke, simplistische stijl. Sober en elegant. De laatste tijd is ze vooral bezig met kaartjes ontwerpen voor verschillende gelegenheden en ook als inspiratie. Griet heeft dit altijd al willen doen maar het zijn fases. Ze is begonnen als graficus en dan evalueer je naar echt je ding doen. En nu is het de moment om daarmee naar buiten te komen.

Ondernemer worden

Studio Mira bestaat dit jaar al 9 jaar. Als we even terug gaan in de tijd, Griet heeft gewoon een klassieke opleiding op school gevolgd. Maar het creatieve zat in Griet vandaar dat ze na het middelbaar 4 jaar toegepaste grafiek is gaan volgen op het St-Lucasinstituut in Antwerpen. Toen ze afgestudeerd was, vond ze onmiddelijk een job bij de firma Grohe, sanitair kraanwerk en daar was ze publiciteitsverantwoordelijke. Ze heeft dit 10 jaar gedaan met veel plezier maar er was geen verdere mogelijkheid tot groeien. Haar creativiteit kwam daar niet volledig tot zijn recht en dan heeft ze het roer helemaal omgegooid. In haar huis te Westerlo is ze dan een creatief eethuis begonnen: ‘ Het rijk der zinnen’.  Het was een creatieve bistro met een artistiek karakter waar alle zinnen werden geprikkeld. Er kwamen hier veel gelijkgezinden over de vloer, ook veel kunstenaars en muzikanten waaronder Gabriël Rios voordat hij bekend werd maar ook Joost Zwegers, Dana Winner, Dirk Tieleman… Ze voelden zich hier op hun gemak, kwamen hier brainstormen en genoten ondertussen van het lekkere eten. Verschillende kunstenaars en fotografen hebben hier ook hun tentoonstelling gehouden. Griet heeft dit samen met een fantastisch team 9 jaar uitgebaat maar dan werd Emil geboren en dat maakte het voor Griet niet gemakkelijk om onder éénzelfde dak te wonen en een zaak te leiden.  Ze heeft deze periode in schoonheid afgesloten met een groot tuinfeest. Ze kon de zaak niet overgeven want dan moest ze ook haar eigen huis verlaten.

Passie terug opgenomen van kaartjes ontwerpen

Griet heeft dan haar werk als grafisch ontwerper terug opgenomen omdat ze haar creativiteit kwijt wou maar ze merkte wel dat ze er toch een tijdje tussenuit was geweest. Er kwamen zoveel programma’s terug bij zien maar het is een goeie klant die haar dan hierin verder geholpen heeft om terug de kneepjes te leren kennen. Nog altijd kan ze hier op terug vallen als er iets technisch verkeerd loopt of zo. Dat is wel fijn om een back up te hebben. Creativiteit speelt bij Griet echt wel een rode draad door haar leven en het zal ook wel wat in de genen gezeten hebben want haar vader die schilderde. Echter was het in die tijd niet gewoon om je passie te volgen en moest de papa de zaak van zijn ouders mee runnen. Tijden veranderen en de papa steunde Griet volledig om voor haar creativiteit en passie te gaan.

Kaartje ontworpen door Griet1    Verjaardagskaart ontworpen door Griet    Kaartje ontworpen door Griet

Kaartjes schrijven is terug hip

Griet laat met zekere fierheid haar eigen ontworpen kaartjes aan mij zien en ik kan onmiddelijk zien waarom ze er trots op is.  Haar meest recente kaartje is een verjaardagskaartje en dit is geïnspireerd op Annelies van Atelier Stek haar prachtige bloemencreaties. ( https://atelier-stek.be ) Ze maakt echt mooie creaties met wilde bloemen en Griet heeft een paar foto’s bekeken en heeft daarop een tekening gemaakt. Dat vind ze echt leuk om te doen. Ik ben persoonlijk helemaal weg van dit verjaardagskaartje en ben overtuigd dat je dit toch graag in je bus wil krijgen voor je verjaardag. Daarnaast heeft Griet nog meerdere thema’s uitgewerkt in de kaartjes: liefde,inspiratie en zelfs afscheidskaarten. De meeste rouwkaartjes zijn altijd zo donker en zwaar en Griet wou daar wat lichtheid inbrengen alsook op een positieve manier sterkte wensen. Lieke van Stories by Mabel doet momenteel vooral huwelijksceremonies maar ze gaat in de toekomst ook afscheidsceremonies geven. ( https://www.storiesbymabel.be ) Vandaar dat er ook vraag is naar deze kaartjes om het op een andere manier weer te geven. In schoonheid iemand zijn leven eren, dat is de boodschap die achter de afscheidskaartjes zit. Griet heeft ook een heel leuk geboorteboekje ontworpen voor Lieke en Steven. Lieke schrijft heel graag en veel en een gewoon kaartje was véél te klein voor wat Lieke wou vertellen. Haar geboortekaartje heet: Stories of a family. Griet werkt altijd héél minimalistisch maar schenkt enorm aandacht aan de details waarbij het boekje mooi afgestikt is met een leuke bladwijzer ertussen. Ze heeft ook een huwelijkskaart met een zilverfolie ontworpen en een leuk geboortekaartje waarvan het randje dan in goud is.

wenskaartendoosje van studio mira

Kadootje van Studio Mira voor onze bloglezers

Griet heeft een heel leuk wenskaartendoosje ontworpen dat dichtklikt via een magneetje. In dat doosje zitten 20 verschillende wenskaarten in met verschillende boodschappen zodat je altijd een kaartje thuis hebt klaarliggen voor gelegenheden. Wil jij zo’n doosje winnen ? We verloten graag zo’n uniek wenskaartendoosje. Wat moet je hiervoor doen ? Beantwoordt de volgende vraag: hoelang bestaat Studio Mira in Westerlo al en mail dit antwoord door naar: christel@leefmetlef.be en op zaterdag 30 juni zal ik dan één naam trekken die dit thuisgestuurd krijgt of het bij mij mag komen ophalen.

De wenskaarten van Griet kan je uiteraard allemaal bekijken en bestellen via: https://www.studio-mira.be

Ongetwijfeld ga je haar kaartjes ook op één of andere plaats terugvinden want deze week bijvoorbeeld heeft Griet haar kaartjes mogen plaatsen bij Bio planet. Je kan Griet ook volgen op facebook: https://www.facebook.com/studiomirafullservice/

Contactgegevens:

Studio Mira, Griet Carens, Polderstraat 28 te Westerlo, +32 478 23 85 07, griet@studiomira.be

Ons live-interview kan je hier volgen: https://youtu.be/SPujlL4Tp5Q

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.