Gezondheid

Ziek zijn

De afgelopen maanden zijn hectisch voor mij geweest. Ik nam er een extra job bij buitenhuis. Zoals vele startende ondernemers zich hierin zullen herkennen, heb je na een half jaar nog niet onmiddelijk je praktijk opgebouwd. Ik had thuis regelmatig mijn coachees over de vloer komen maar een job erbij , zou ook nog wel kunnen. Met veel enthousiasme en ijver vloog ik in mijn nieuwe job. Maar al snel merkte ik, dat ik s’avonds blij was dat ik mijn zetel in kon ploffen omdat ik geen puf meer kon zeggen. Met als gevolg dat er nog weinig tijd overschoot om aan mijn zaak te besteden. Ik werd er doodongelukkig van en de dag brak aan dat ik mij ziek meldde op het werk. Ik ben niet het type dat snel ziek word maar in de afgelopen 7 maanden ben ik nog nooit zoveel ziek geweest.

De schrik begon er in te zitten want dit herinnerde mij aan de periode waarin ik 2 jaar lang thuis ben geweest wegens ziekte en operaties. Ziekte kan je echter ook anders gaan bekijken. Je lichaam stuurt signalen naar je uit, het wil je iets zeggen. En mij werd het wel helemaal duidelijk. Ik zorgde ten eerste niet heel goed voor mijn lichaam en ten tweede volgde ik mijn passie niet voluit.

KEUZES MAKEN

Voor de ene collega was het minder fijn dat we werkten met een contract van bepaalde duur maar voor mij was het een zegen. Sinds deze maand ben ik terug thuis. Echter de gezondheid is nog niet optimaal en ik besefte maar al te goed dat de tijd is aangebroken om keuzes te maken. Of ik kies ervoor om regelmatig terug ziek te vallen of ik ga eindelijk de beslissing maken om aan mijn gezondheid te werken. En ik heb voor het laatste gekozen. Zoals vele mensen weten, heb ik heel mijn leven lang al met mijn gewicht gevochten. Dankzij de filosofie van Louise Hay heb ik dat vechten kunnen opgeven en heb ik mijn focus op mijn buitenkant weten om te buigen naar mijn innerlijke kant en weet ik nu dat ik mezelf mag omarmen zoals ik ben. Ik ben goed genoeg! Echter er speelde nog iets anders mee, iets heel belangrijk. Mijn papa is gestorven toen hij 57 jaar was. Dat houdt in dat ik binnen 6 jaar ook op die leeftijd ben beland. Ik heb echter nog zoveel wensen, dromen en doelen die ik wil bereiken, dat deze bewuste keuze niet meer uitgesteld kan worden.

GEZONDHEID

Ik heb bewust de keuze gemaakt om eerst aan mijn gezondheid te gaan werken. Geen diëten of tijdelijke hypes maar daadwerkelijk stap voor stap mijn eigen gezondheidsstijl ontwikkelen. En dat vraagt natuurlijk tijd en energie. Deze gun ik mezelf want we zitten nu midden in de winterperiode waar het allemaal wat rustiger mag gaan. Ik deel nu ook dagelijks een foto op social media en mijn ervaringen over hoe ik het aanpak. Misschien kan ik andere mensen er mee inspireren. Eind maart start ik rond dit thema een 6 weken durende cursus. Voor méér uitleg, kan je gaan kijken in de agenda: https://leefmetlef.be/agenda. Gezondheid is zoveel meer.Het is jammer dat daar de medische wereld te éénzijdig op werkt. Medicatie is in een aantal gevallen absoluut nodig en onmisbaar. Maar ik heb nog geen enkele keer een dokter horen praten over rust, voeding, mindset, ademhaling en beweging. Weeg je teveel, dan sturen ze je door naar een diëtiste zodat je een dieet krijgt om af te vallen. Het grappige van al is dat ik diëtiste zelf van opleiding ben. Ik heb vroeger jarenlang mensen begeleid hierin maar op een gegeven moment klopte voor mij het plaatje niet. Een dieet was maar tijdelijk en had zeker geen resultaten op de lange duur. Ik heb mijn praktijk toen stopgezet.

GEWICHT

Uit eigen ervaring weet ik dat mensen zo snel oordelen over mensen die teveel wegen. Let gewoon op wat je eet en dan zal je wel afvallen. Toen ik jong was en zelfs de eerste jaren van het volwassen zijn, vlogen de kilo’s er met gemak af. Om dan na een tijdje weer vast te stellen dat de kilootjes erbij waren geslopen. Na de bevalling van mijn eerste zoon, kreeg ik het verdict trage schildklier.Pas na 20 jaar werd er Hashimoto vastgesteld en hierdoor begreep ik waarom ik niet meer zo gemakkelijk afviel. Maar het is niet alleen de voeding die een rol speelt. Emoties en gebeurtenissen hebben een enorme impact op je lijf vandaar dat je de mens moet gaan benaderen uit verschillende hoeken en niet enkel vanuit het gewicht. Het buikcentrum kan je zoveel vertellen wat er in je omgaat, welke emoties er spelen. Het is contact maken met wie je werkelijk bent op zielsniveau.  En vele mensen maken of durven geen contact maken met hun innerlijke. Een hele ontdekkingsreis die ik zelf ook heb mogen afleggen. Ik wil je graag uitnodigen om bewust eens eventjes stil te staan hoe het met jouw gezondheid is ? Sta jij elke dag met veel energie en vitaliteit op of moet je jezelf het bed uitsleuren, heb je talrijke kwaaltjes en ben je blij dat je s’avonds je bed terug in kan duiken ?

Laat mij hieronder eens een berichtje hoe het met jou gesteld is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.