Christel van Loon

5 jaar geleden viel ik letterlijk in een zwart gat. Oververmoeid, ziek en een aantal operaties. Ik wist het niet meer. Eén ding wist ik wel en dat was dat ik mijn echte passie niet volgde. Zo’n periode is heftig en zonder er een etiket op te plakken is het ook het meest waardevolle cadeau dat je kan krijgen. Tijd nemen voor jezelf en ontdekken wat je werkelijk wil. Louise Hay kwam terug op mijn pad en ik waagde de sprong om een intensieve opleiding als workshopleader te volgen en als lifecoach. Na deze opleidingen wist ik het zeker. Ik wilde mensen helpen om zichzelf liever te gaan zien. In oktober 2017 richtte ik mijn eigen coachingpraktijk ‘ Leef met lef ‘ op.(https://leefmetlef.be ) Ondertussen heb ik al vele vrouwen mogen ondersteunen naar méér zelfliefde, zelfvertrouwen en lef. Echter bleef ik zelf hangen in het stukje van part-time werken naast de coachingpraktijk. Dat was een enorme evenwichtsoefening voor mij. Toen we in maart 2020 dan ook nog eens verplicht thuis moesten blijven, sloeg de paniek mij eventjes om het oor. Deze verplichtte periode om thuis te blijven, was echter weer een cadeautje voor mij en tevens een mooi inzicht. Wat wilde ik nu echt ?

In die periode ben ik zelf actief aan de slag gegaan met essentiële oliën ( https://www.facebook.com/byChristelvanLoon ) en voelde ik dat extra steuntje in de rug. Ik begon het aan mijn omgeving door te geven en ook daar zag ik prachtige resultaten. De kriebels namen met de dag toe. Waarom zou ik niet vanuit thuis volledig kunnen werken ? Natuurlijk hebben wij allemaal een stemmetje in ons hoofd dat ons moet beschermen tegen gevaar en uitdagingen. En geloof me, de laatste maanden heb ik daar veel bezoek van gehad. Zou je dat nu wel doen in deze uitdagende periode waar zoveel ondernemers al failliet zijn gegaan ? Zou je dat wel doen als alleenstaande moeder van twee kinderen ? Zou je dat wel doen om volledig online te gaan ? En zo bleef dat stemmetje maar doorrattelen. Het beste wat je dan kan doen, is het stemmetje bedanken voor zijn bezorgdheid en het parkeren. Ik ben de natuur ingegaan en ben gaan voelen naar wat ik echt wil. Het liet me niet los. Ik weet wat ik wil en kan en daarom heb ik besloten om een versnelling hoger te schakelen.

Werken vanuit thuis

De afgelopen maanden heb ik de rust en de vrijheid mogen ervaren om gewoon thuis te zijn. Er is niets zaliger dan s’morgens op je eigen tempo kunnen opstaan en kunnen genieten van met je blote voeten in het gras te wandelen en de wind in je gezicht te voelen. Het gaf me telkens zo’n energieboost om de dag te beginnen. Daarom heb ik de knoop durven doorhakken. Vanaf 1 oktober ga ik volledig als zelfstandige ondernemer door het leven. Eigen verantwoordelijkheid opnemen in alles wat ik doe. De vrijheid die ik voel en ervaar om mijn eigen ding te doen waar ik wil, is puur de zuurstof waarmee ik verder ga. Natuurlijk komt er wel enige discipline bij kijken want de valkuil als je volledig thuis bent, is dat iedereen denkt dat je altijd tijd hebt. Net zoals iemand de deur uit gaat voor een aantal uren te werken, ga ik mijn eigen agenda ook plannen met uren waarbij ik werk. Het voordeel is dat ik nu zelf kan beslissen of ik vroeger op de dag begin te werken of eens langer wil doorwerken. 

Cadeautjes

Als kind ben ik altijd dol geweest op cadeautjes krijgen en dat is als volwassene nog altijd zo. Maar mensen die mij kennen, weten dat ik ook enorm graag geef. En van daaruit ontstond het idee om vanuit thuis een webshop te beginnen ( https://littlepresents.be ). Want dat verdienen we toch wel eens om onszelf een cadeautje te geven of uiteraard aan je dierbare. Ik ga dus voortaan met veel liefde en plezier jouw cadeautjes inpakken en versturen. De webshop zal binnen enkele weken van start gaan. Op die manier heb ik mezelf dus al het grootste cadeau gegeven en dat is in volle vrijheid vanuit thuis mogen werken.

Dankbaarheid

Wat mij altijd bijgebleven is uit de opleidingen, is dat je op elk moment in je leven een keuze hebt. Jij kan die zelf maken. Vroeger zou ik ook met een heleboel redenen afkomen waarom dat niet kon. Maar nu weet ik maar al te goed dat ik alleen die keuze kan maken. En ik voel daar een enorme dankbaarheid voor. Dankbaar voor waar ik op dit moment in mijn leven sta. Dankbaar voor al de mensen om mij heen die mij vertrouwen en mij tergelijkertijd steunen. Daarom dat ik nu ook mijn eerste online workshop ga geven. Ik wil iedereen de mogelijkheid geven om inzichten en tools te krijgen die hun leven ook positief kunnen veranderen. Want als ik het kan, kan jij het ook. Ik heb daarvoor niet harder gestudeerd of ik ben niet méér of minder dan jou. Het is een nieuwe manier om een workshop online te volgen maar het heeft absoluut zijn voordelen. Je hoeft de deur niet uit, je verliest geen tijd om te rijden en je kan jezelf gemakkelijk thuis installeren met een tasje koffie of thee erbij. Het enige waar je voor moet zorgen, is dat je een stabiele internetverbinding hebt. Ik ga niet 3 uur lang babbelen maar jullie actief laten meewerken. Dat wil zeggen dat jullie in deze online workshop veel oefeningen gaan uitwerken. Na deze workshop gaan jullie mooie inzichten gekregen hebben en weten jullie ook hoe jullie verder moeten gaan. Interesse ? Haast je want ik neem slechts 10 mensen aan zodat ik iedereen ook echt kan helpen. Je kan je inschrijven via: https://leefmetlef.be/webshop/online-workshop.

Ik ga genieten van deze mooie en speciale dag!

Warme groeten

Christel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.