Over Christel van Loon en Leef met Lef | Leef met Lef

Jouw persoonlijke transformatiecoach, Christel van Loon

onzeker kind met krullen en een bril
Christel van Loon

Christel van Loon – Wie ben ik?

Trotse mama van 2 fantastische zonen Laurent en Steven – grote dierenvriend – theeliefhebber-

verliefd op het leven – boekenwurm – dol op aromatherapie – reis graag

Mijn persoonlijk pad

Ik ben de oudste van drie meisjes. Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik zeven jaar oud was en wij, de kinderen, werden toen uit elkaar gehaald. Ik ben dus zonder moeder opgegroeid.

In mijn puberfase was ik een heel onzeker meisje, met permanentkrullen en een bril met dikke glazen. Ik was geen dikkerdje maar toch was ik al niet ‘volgens de normen’ slank. Ik was een heel gevoelig kind, introvert en trok mij regelmatig terug in mijn eigen wereldje.

Mijn papa stierf op jonge leeftijd. Hij was mijn papa en mama tegelijkertijd.

Op mijn 22ste trouwde ik met mijn eerste grote liefde en ik bloeide helemaal open. We begonnen samen een health & wellnesszaak midden in het hartje van Turnhout. In die periode zijn onze twee jongens geboren en van carrièrevrouw werd ik opeens een heel toegewijde mama.

Na veertien jaar huwelijk werd ik van de ene dag op de andere een alleenstaande mama met twee kleine kindjes zonder werk. Ik ben toen voor het eerst gaan werken voor een baas en trok allerlei jobs aan om maar te kunnen combineren met de opvoeding van mijn jongens. De passie ontbrak echter in elke job.

Op mijn veertigste nam ik een boek uit mijn boekenkast dat er al heel lang in stond. Het boek heette: Je kunt je leven helen van Louise Hay. Dat was voor mij de eerste stap naar persoonlijke ontwikkeling.

Ik volgde workshops en een jaartraining . Mijn leven veranderde op slag. Ik stelde mijn hart terug open voor de liefde en ging zelfstandig terug aan de slag.

In al die jaren is gewicht voor mij een probleem geweest. Ik heb de opleiding diëtiste gevolgd, heb jarenlang een succesvolle praktijk gehad maar na mijn bevalling kreeg ik te kampen met mijn schildklier.  Mijn gewicht ging in al die jaren alleen maar omhoog en ik begon mijn lichaam echt te haten.

Twee jaar geleden werd er met het hamertje op mijn hoofd geklopt en was ik volledig op. Mijn bijnieren waren volledig uitgeput, ik deed mijn werk niet graag en had allerlei gezondheidsproblemen.

Vele boeken hebben mij weer inzichten gegeven en ik ben toen enorm met spiegelwerk aan de slag gegaan alsook vergevingswerk en affirmaties.

Vandaag de dag kan ik met trots zeggen, dat ik in een spiegel kan kijken en mezelf kan accepteren zoals ik nu ben met al mijn inperfecties en gevoeligheid. Ik ben eindelijk thuisgekomen en ik weet nu duidelijk welke kant ik op wil in het leven.

Ik ben mij gaan omscholen en ben nu een fiere gecertificeerde transformatiecoach.

Wat is mijn missie?

Ik, Christel van Loon, leer vrouwen wat méér lef krijgen zodat ze méér zelfvertrouwen gaan krijgen en terug gaan houden van zichzelf en hun lichaam. Jarenlang heb ik zelf met enorme complexen rondgelopen en mijn lichaam enorm gehaat. Ik weet dus als geen ander welke invloed dat heeft op je leven. Ik heb zelf een uitweg gevonden, maar ik weet dat er veel vrouwen zijn die elke dag opnieuw ongelukkig in de spiegel kijken. Het is mijn grote passie om vrouwen te helpen de schoonheid te zien waar ze zelf al jarenlang blind voor zijn.